A székelyudvarhelyi bemutatót követően, december 30-án, szombat este 7 órától a Figura nagytermében is bemutatásra kerül a Tomcsa Sándor Színház és a Figura Stúdió Színház közös előadása, a Shakespeare Lóvátett lovagok című vígjátéka nyomán készült Felsültek vs. Szerelem című komédia, melynek rendezője Zakariás Zalán.
Az előadás dramaturgja, Bereczki Ágota, így ír a produkcióról:
„»(…) velem vannak fennakadva, mert hogy a testem a lelkemen keresztül Julkával összeakadt. S az a baj, hogy ránk akadtak« – szól a Bolond bánata, mely minden baj forrására rámutat: a nőre, pontosabban a tilalomra, ami egyben a komédia kiindulópontja is.

Navarra királya és három kísérője a celebek mámorával hozza meg az új törvényt: egyetlen élvezet lesz elfogadható csupán, és az a tanulmány öröme. Ennek megtartásához a legfontosabb intézkedés kitiltani a nőket az udvarból. Mi történik, ha négy hírnév-hajhász férfi fogadalmat tesz az önmegtartóztatásra? Valószínűleg semmi, ha magukban maradnak, szerencsétlenségükre azonban, nem sokkal a fogadalom megtétele után, négy nő érkezik a kastélyba… A francia királylány és három udvarhölgye, méltó ellenfélnek bizonyul a hiú ember küzdelmében.

Ezek után már csak Shakespeare különleges verbális poénokra épülő szövege, valamint korunk szerelmi küzdelmeit idéző verselései tehetik még izgalmasabbá az így kialakuló bonyodalmakat.”

A december 30-i, szilveszteri produkció alkalmából a Figura gyűjtést is szervez a 8 éves Neuhárdt Anita részére, hogy megtörténhessen kislány németországi térdműtéte. Az adományozásra előadás előtt, a színház előcsarnokában nyílik lehetőség.

A produkcióra a jegyek ára egységesen 20 lej. Jegyek válthatók munkanapokon 15.00 és 19.00 óra között a Figura Stúdió Színház előcsarnokában található jegypénztárban. Helyfoglalás és információk a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.

A Tomcsa Sándor Színház és a Figura Stúdió Színház koprodukciója az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) támogatásával valósul meg.

 

SZEREPOSZTÁS:

KIRÁLY, Navarra királya: ANTAL CSABA (+ KIRÁLYLÁNY)
BIRON úr, a király kíséretében: NAGY NORBERT (+ ROSALINE)
LONGAVILLE úr, a király kíséretében: VERES LEHEL (+ MARIE) 
DUMAIN úr, a király kíséretében: PÁSZTOR MÁRK (+ KATHARINE) 
BOYET úr, a királylány kíséretében: TÓTH ÁRPÁD
MARCADE hírnök, a királylány kíséretében: PÁL ATTILA 
DON ADRIANO DE ARMADO piperkőc spanyol úr: SZŰCS-OLCSVÁRY GELLÉRT
RENDŐR: DUNKLER RÓBERT
BOLOND: BARABÁS ÁRPÁD
EDZŐ/ YOGA GURU: DÁVID PÉTER 
KIRÁLYLÁNY, királylány Franciaországból: VARGA MÁRTA
MARIE hölgy, a királylány kíséretében: VADÁSZ BERNADETT 
KATHARINE hölgy, a királylány kíséretében: ZÁDOR FANNI 
ROSALINE hölgy, a királylány kíséretében: LÁSZLÓ KATA
JULKA, egy parasztlány: BEKŐ FÓRI ZENKŐ

Rendező: Zakariás Zalán
Dramaturg: Bereczki Ágota
Díszlet/Jelmez: György Eszter 
Koreográfus: Dávid Péter

2017. December 21.