Folytatódik a Figura tavalyi évadban elindított felolvasószínházi sorozata, a V-monológok című darab, mely Eve Ensler könyve alapján készült, december 18-án, hétfőn este 7 órától kerül felolvasásra a Figura Stúdió Színház épületében található YourLivingRoom-ban.

A felolvasószínházi előadás rendezője Albu István, felolvasnak a Figura Stúdió Színház színészei: Bartha Boróka, Boros Mária, Máthé Annamária, Tamás Boglár, Vajda Gyöngyvér.

A szerző kereken 200 nővel készített interjúból válogatta össze az anyagot. A monológok bár egyazon téma köré csoportosulnak, személyenként mégis eltérőek. A szövegek időnként elgondolkodtatóak, adott esetben nyomasztóan ridegek, vagy kifejezetten viccesek.

Ensler "antropológiai tanulmánynak" nevezi művét, amely a nők erotikus fantáziáját, szenvedélyüket, vágyaikat, csalódásaikat mutatja be, vagy adott esetben a szexuális erőszakról beszél. A szerző számára a nők ellen elkövetett erőszak központi téma, Eve Ensler 1998-ban kezdeményezte a V(agina)-DAY-t, mint a nők elleni erőszak napját ("victory over violence").

A 18 éven felülieknek ajánlott előadásra a belépés ingyenes, információk a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.

2017. December 15.